[Ingen titel] Abonner på nyheder.
Begivenheder
<< November 2017 >>
Ma Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Ingen begivenheder.

ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Få blomstrende naturstriber på din jord
Begynderkursus i Hobbybiavl
Årsafslutning i Herning
Begynderkursus
Ny bisygdomsinspektør i det vestjyske

Citatboks
Træk Hund til Honningtrug, da springer han i med begge Ben
Besøgsstatistik
Besøgende siden 1. august 2002:


Bannerreklame


Velkommen
Dette er hjemmesiden for seks foreninger, der driver biavl. Siden fortæller om livet i foreningerne samt generelt om bier og biavl i området.


2017 Honningbedømmelse i Herning
Mandag aften havde vi vores årlige honningbedømmelse.
Der blev indleveret 29 prøver, så Knud Rosenkilde Sørensen og Villy Pedersen fra Holstebro Biavlerforening, havde en stor opgave foran sig.
Medens vi ventede på resultatet, fortalte Gudrun og Jens Peder Kristiansen, Aulum, om deres 14 dages vandretur på Inkastien i Peru. Det var rigtig spændende og der blev vist mange flotte billeder fra deres tur.
Efter ca 2 timers honningsmagning var resultatet klart, og alle ventede med spænding på resultatet af bedømmelsen.
Vinder af bedste sommerhonning blev: Biskolen (prøve nr.4)
Vinder af bedste lynghonning blev: Egon Green (prøve nr.8)
Vinder af bedste flydende honning blev: Karoline Jensen (prøve nr.11)

.
2017 Generalforsamling i Herning
Der skete to udskiftninger i bestyrelsen, da Herning og Omegns Biavlerforening holdt generalforsamling mandag 23 oktober. Kasserer Benny Nielsen og Sekretær Svend Sørensen ønskede begge at træde ud af bestyrelsen, og derfor valgte generalforsamlingen to nye. Det blev Ole Svejstrup og August Johnsen. Vore 2 suppleanter Jette Timm og Ruth Dyhr Kristensen, ønskede ikke genvalg. Solvejg Svejstrup og Kirsten Johnsen blev valgt som nye suppleanter.
Egon Green blev enstemmigt genvalgt til formand
Lemvig
Per Guldager kan tilsyneladende noget med honning. For tredje år i træk hjemtog han nemlig diplom for at have årets bedste blomsterhonning indenfor foreningen, og for andet år i træk tog han også diplomet for bedste lynghonning. Han gjorde således rent bord i honningbedømmelsen
Lemvig
Der skete to udskiftninger i bestyrelsen, da Lemvig og Omegns Biavlerforening holdt generalforsamling mandag 9. oktober. Bente Haunstrup, Lemvig, og Per Guldager, Staby, ønskede begge at træde ud af bestyrelsen, og derfor valgte generalforsamlingen to nye. Det blev Jørgen Lyng, Harboøre, samt Klaus Madsen, Ramme. Bente Haunstrup indvilligede dog i at fortsætte som suppleant i en periode.
2017 Mad og Honning
2017 Mad og Honning Svend Ebbensgaard d. 27. September 2017
Mandag den 25 september var vi 35 personer samlet i Pavillonen på Landskuepladsen.
Her havde Yvonne lavet noget rigtigt lækkert mad til os, hvor honning selvfølgelig indgik i menuen. Mange gav en hånd med og snakken gik livligt og der blev også sunget et par sange..
Skønt at der er så mange der møder op når vi afholder sådant et arrangement.

Den 23 oktober afholder vi generalforsamling hvor foreningen er vært med smørrebrød.
2017 Landsskue
Så stod der Landsskue på programmet.
Onsdag den 28 juni blev teltet stillet op, så alt var klar til skuets åbning torsdag morgen. Vejret var ikke det allerbedste de 2 første dage, men lørdagen var fint. Vi havde godt besøg i teltet, og fik solgt godt med honning. Karoline- Kirsten og Jette gjorde en virkelig stor indsats , og uden deres salgsevner havde salget garanteret været mindre.
2017 Grillaften 26 juni
Vores grillaften er jo veloverstået med en flot deltagerantal på 77 humørfyldte personer. Alle der hjalp til med klargøring af lokalet, salatbord, kødet til grillen og oprydning, samt alt det løse, skal hermed have en stor tak for jeres hjælp.
2017 Bigårdsbesøg
I aften var vi 28 som var på bigårds besøg hos Jette Timm i Sunds.
Vi startede med at se det skønne område hvor bierne er placeret, og derefter gik turen gennem deres store køkkenhave.
Så skulle det nye slyngerum ses efter i sømmene, hvor der er slynge og presser og meget andet godt.
Det må være skønt at have sådant et rum når man er biavler.
Så skulle den medbragte kaffe indtages ved borde opstillet midt på plænen. Jette havde bagt kager til os, og de smagte rigtig godt. Benny havde en flaske mjød med og jeg tror den fik bene at gå på, da den var virkelig god.
Ellers gik snakken lystig og der blev talt om meget andet end om bier, og med en temperatur på 20 grader kunne aftenen ikke blive bedre.
Vi vil sige Jette tak endnu engang for at vi måtte besøge hende.

Med venlig hilsen
p.b.v.
Svend Ebbensgaard

Skandinaviens største honningtapperi, Jakobsens i Aulum, har overtaget forhandlervirksomheden Aulumgaard. Samtidigt varsler Jakobsens direktør, Helle Reinevald, at virksomheden vil udvikle den lokale biavl og øge samarbejdet med biavlerne.

Se indslaget på TV-Midtvest
Skjern
Biavler Michael Christensen er godt træt af, at han igen har fået stjålet bier. Derfor udlover han nu en dusør til dem, der kan hjælpe med at opklare tyverierne. Læs omtalen i Dagbladet Ringkøbing-Skjern ved at klikke på billedet.2017 Rengøringsdag i skolebigården


I lørdags havde vi den årlige rengøringsdag i skolebigården. Dagen startede med morgenkaffe og rundstykker, hvorefter vi gik i gang med selve arbejdet.
Der blev bl.a. rengjort omkring staderne og i containeren. Noget af materialet blev vasket, og der blev trådet rammer og nyt voks isat rammerne.
Vi var færdige ved godt 12 tiden, hvorefter der blev serveret stegt flæsk med persillesovs, samt øl og vand samt en lille skarp.
Der var mødt 16 op i det skønne forårsvejr, og snakken gik livligt, medens der blev arbejdet på højtryk.

Vil vil takke alle jer der hjalp til, det gælder både køkkenpersonalet og til jer der var sat på de andre opgaver.

Med venlig hilsen
p.b.v.
Svend Ebbensgaard