ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Få blomstrende naturstriber på din jord
2016 Grøn inspirations dag
Per Guldager ryddede bordet
Bestyrelsen genvalgt i Herning
Årsafslutning i Herning

Citatboks
Bierne kysser Blomsterne, og de bliver dog smukke
Besøgsstatistik
Besøgende siden 1. august 2002:


Bannerreklame


Velkommen
Dette er hjemmesiden for seks foreninger, der driver biavl. Siden fortæller om livet i foreningerne samt generelt om bier og biavl i området.


Begynderkursus admin d. 28. January 2017

Kursus for nye biavlere


Biavl er en hobby, hvor du kommer meget tæt på naturen. Du lærer at passe bierne, lave din egen honning, holder dine bier sunde - og du lærer, hvordan du undgår alt for mange stik.
I foråret arrangeres kurser for nye biavlere flere steder i det vestjyske. Hvis du gerne vil have bier i baghaven, så er det nu, du skal tilmelde sig.

Herning: Opstart 27. marts: Kontakt Egon Green for yderligere information på tlf.: 9626 7787 eller 2251 9837. Mail: egon.green@fiberpost.dk
Holstebro: Opstart 21. februar. Kontakt Knud Sørensen for yderligere information
på tlf. 20 96 98 40 eller 97 42 80 82
Mail: hks.kongehojen45@c.dk
Lemvig: Opstart 7. marts. Kontakt Nick Lundblad for yderligere information på tlf. 2063 2085. Mail: lundbladnick@gmail.com
Brande: Opstart 2. maj. Kontaktpersoner: Poul Erik Pannerup, tlf. 2283 5652 eller Thomas Kjærsgaard, tlf. 2250 0307
Skjern: opdateres senere
2017 Rengøringsdag i skolebigården


I lørdags havde vi den årlige rengøringsdag i skolebigården. Dagen startede med morgenkaffe og rundstykker, hvorefter vi gik i gang med selve arbejdet.
Der blev bl.a. rengjort omkring staderne og i containeren. Noget af materialet blev vasket, og der blev trådet rammer og nyt voks isat rammerne.
Vi var færdige ved godt 12 tiden, hvorefter der blev serveret stegt flæsk med persillesovs, samt øl og vand samt en lille skarp.
Der var mødt 16 op i det skønne forårsvejr, og snakken gik livligt, medens der blev arbejdet på højtryk.

Vil vil takke alle jer der hjalp til, det gælder både køkkenpersonalet og til jer der var sat på de andre opgaver.

Med venlig hilsen
p.b.v.
Svend Ebbensgaard
2017 Start på nybegynderkursus i Herning
Efter at bestyrelsen og de 4 personer der skal undervise, var blevet introduceret, gennemgik man programmet for kursussets videre forløb. Derefter var der en kort gennemgang af en bi-families liv mm.
Aftenen sluttede med kaffe og hjemmebagt kage lavet af Eva Ebbensgaard.
2017 Fællesmøde i Herning
Mandag aften den 27 februar, havde vi inviteret medlemmer fra Lemvig, Holstebro, Skjern, Brande og Herning til et foredrag, hvor Ivan B. Nielsen / Himmerlandske Bier ville fortælle om hans arbejder med dronningeavl mm.
Der var mødt 43 medlemmer op til et godt foredrag. I pausen blev der serveret kaffe og kage,
Holstebro
Kan man have holde Honningbier i haven. ?

Få svar på dette og meget andet på informationsaften i Hobbybiavl på Holstebro Naturskole
Nybovej 28 7500 Holstebro tirsdag, den 21/2 2017 kl: 19:00 til 21:30.


Ivan Nielsen fra Hobro er blandt landets største dronningeavlere. Han sælger ikke blot dronninger i Danmark, men eksporterer hvert år flere tusinde til udlandet. Nu kan du møde ham og høre om hans dronningeavl på et møde, der er fælles for alle de vestjyske foreninger.
Mogens Nielsen, Hodsager, har overtaget posten som bisygdomsinspektør Robert Lind Andersen, der har valgt at stoppe.
Bestyrelserne for de fem, samarbejdende foreninger var i dag samlet til fælles møde på Bundsbæk Mølle i Skjern for at planlægge det kommende års fælles opgaver.
Lemvig

Er du ejer eller lejer af et stykke jord i Lemvig Kommune, har du mulighed for at få sået en blomstrende naturstribe. Frøene bliver doneret, men du skal selv betale entreprenøren, der skal lave arbejdet.
Årsafslutning i Herning
Hej alle bivenner!
I aftes var vi 38 personer samlet til en hyggelig årsafslutning, og vil her også fortælle jer der ikke var tilstede, lidt om hvordan aftenen forløb.
Lemvig
Bestyrelsen for Lemvig og Omegns Biavlerforening har netop været samlet til bestyrelsesmøde for at konstituere sig. Resultatet af mødet blev, at bestyrelsen fortsætter uændret.