ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Få blomstrende naturstriber på din jord
Per Guldager ryddede bordet
Bestyrelsen genvalgt i Herning
Begynderkursus i Hobbybiavl
Årsafslutning i Herning

Citatboks
Bierne kysser Blomsterne, og de bliver dog smukke
Besøgsstatistik
Besøgende siden 1. august 2002:


Bannerreklame


Velkommen
Dette er hjemmesiden for seks foreninger, der driver biavl. Siden fortæller om livet i foreningerne samt generelt om bier og biavl i området.


2017 Bigårdsbesøg
I aften var vi 28 som var på bigårds besøg hos Jette Timm i Sunds.
Vi startede med at se det skønne område hvor bierne er placeret, og derefter gik turen gennem deres store køkkenhave.
Så skulle det nye slyngerum ses efter i sømmene, hvor der er slynge og presser og meget andet godt.
Det må være skønt at have sådant et rum når man er biavler.
Så skulle den medbragte kaffe indtages ved borde opstillet midt på plænen. Jette havde bagt kager til os, og de smagte rigtig godt. Benny havde en flaske mjød med og jeg tror den fik bene at gå på, da den var virkelig god.
Ellers gik snakken lystig og der blev talt om meget andet end om bier, og med en temperatur på 20 grader kunne aftenen ikke blive bedre.
Vi vil sige Jette tak endnu engang for at vi måtte besøge hende.

Med venlig hilsen
p.b.v.
Svend Ebbensgaard
2017 Landsskue
Så stod der Landsskue på programmet.
Onsdag den 28 juni blev teltet stillet op, så alt var klar til skuets åbning torsdag morgen. Vejret var ikke det allerbedste de 2 første dage, men lørdagen var fint. Vi havde godt besøg i teltet, og fik solgt godt med honning. Karoline- Kirsten og Jette gjorde en virkelig stor indsats , og uden deres salgsevner havde salget garanteret været mindre.
2017 Grillaften 26 juni
Vores grillaften er jo veloverstået med en flot deltagerantal på 77 humørfyldte personer. Alle der hjalp til med klargøring af lokalet, salatbord, kødet til grillen og oprydning, samt alt det løse, skal hermed have en stor tak for jeres hjælp.

Skandinaviens største honningtapperi, Jakobsens i Aulum, har overtaget forhandlervirksomheden Aulumgaard. Samtidigt varsler Jakobsens direktør, Helle Reinevald, at virksomheden vil udvikle den lokale biavl og øge samarbejdet med biavlerne.

Se indslaget på TV-Midtvest
Skjern
Biavler Michael Christensen er godt træt af, at han igen har fået stjålet bier. Derfor udlover han nu en dusør til dem, der kan hjælpe med at opklare tyverierne. Læs omtalen i Dagbladet Ringkøbing-Skjern ved at klikke på billedet.2017 Rengøringsdag i skolebigården


I lørdags havde vi den årlige rengøringsdag i skolebigården. Dagen startede med morgenkaffe og rundstykker, hvorefter vi gik i gang med selve arbejdet.
Der blev bl.a. rengjort omkring staderne og i containeren. Noget af materialet blev vasket, og der blev trådet rammer og nyt voks isat rammerne.
Vi var færdige ved godt 12 tiden, hvorefter der blev serveret stegt flæsk med persillesovs, samt øl og vand samt en lille skarp.
Der var mødt 16 op i det skønne forårsvejr, og snakken gik livligt, medens der blev arbejdet på højtryk.

Vil vil takke alle jer der hjalp til, det gælder både køkkenpersonalet og til jer der var sat på de andre opgaver.

Med venlig hilsen
p.b.v.
Svend Ebbensgaard
2017 Start på nybegynderkursus i Herning
Efter at bestyrelsen og de 4 personer der skal undervise, var blevet introduceret, gennemgik man programmet for kursussets videre forløb. Derefter var der en kort gennemgang af en bi-families liv mm.
Aftenen sluttede med kaffe og hjemmebagt kage lavet af Eva Ebbensgaard.
2017 Fællesmøde i Herning
Mandag aften den 27 februar, havde vi inviteret medlemmer fra Lemvig, Holstebro, Skjern, Brande og Herning til et foredrag, hvor Ivan B. Nielsen / Himmerlandske Bier ville fortælle om hans arbejder med dronningeavl mm.
Der var mødt 43 medlemmer op til et godt foredrag. I pausen blev der serveret kaffe og kage,
Holstebro
Kan man have holde Honningbier i haven. ?

Få svar på dette og meget andet på informationsaften i Hobbybiavl på Holstebro Naturskole
Nybovej 28 7500 Holstebro tirsdag, den 21/2 2017 kl: 19:00 til 21:30.


Ivan Nielsen fra Hobro er blandt landets største dronningeavlere. Han sælger ikke blot dronninger i Danmark, men eksporterer hvert år flere tusinde til udlandet. Nu kan du møde ham og høre om hans dronningeavl på et møde, der er fælles for alle de vestjyske foreninger.
Mogens Nielsen, Hodsager, har overtaget posten som bisygdomsinspektør Robert Lind Andersen, der har valgt at stoppe.