[Ingen titel] Abonner på nyheder.
Begivenheder
<< December 2018 >>
Ma Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ingen begivenheder.

ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Vestjysk Biavlskonference
2018 Begynderkursus i biavl
2018 Mjød foredrag i Herning
2018 Rengøringsdag
Stor opbakning til konference

Citatboks
Den, der er lutter honning, bliver ædt af bierne (Spanien)
Besøgsstatistik
Besøgende siden 1. august 2002:


Lemvig

Naturstriber er ikke kun til gavn for honningbier, men generelt for dyr, fugle og insekter. Foto: Benny Gade

Er du ejer eller lejer af et stykke jord i Lemvig Kommune, har du mulighed for at få sået en blomstrende naturstribe. Frøene bliver doneret, men du skal selv betale entreprenøren, der skal lave arbejdet.

Ideen til projektet er stjålet fra Herning kommune, hvor en række grønne organisationer gennem nogle år har samarbejdet med den lokale landboforening og Herning Kommune om at lave naturstriber i markerne. Succesen har været mærkbar, for de seneste år er der i kommunen blevet sået over 30 kilometer blomstrende naturstriber til gavn for fugle, dyr og insekter.

Derfor bliver ideen nu kopieret i Lemvig Kommune - og formentligt også i Holstebro Kommune.

I Lemvig er den lokale biavlerforening gået i samarbejde med Lemvigegnens Landboforening, Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening samt Lemvig Kommune om projektet. Når landmændene alligevel i vinter laver markplaner sammen med deres planteavlskonsulent, får de også et tilbud om at få sået en fire meter bred naturstribe. Betingelsen er, at jordejeren selv bearbejder jorden og gør den såklar. Derefter kommer en entreprenør, som foreningene samarbejder med, og sår naturstriben på det område, hvor landmanden har ønsket det. Landmanden betaler entreprenøren for arbejdet, men frøene er doneret til projektet af Lemvig Kommune.

Som et forsøg har de samarbejdende foreninger fået 40.0000 kroner til at købe frø til projektet. Der anvendes blandt andet hvid- og rødkløver, honningurt, boghvede, cikorie, blodkløver, solsikke, kællingetand med flere.

Tilbuddet gælder ikke kun landmænd, men kan også bruges af enhver - også biavlere - som har et stykke jord. Måske har du stader stående et sted, hvor landmanden gerne efterlader en stribe jord, hvis du har et ønske om at få en blomstrende markstribe.

Prisen:
400 meter koster 800 kroner.
800 meter koster 1200 kroner.

Hvis du vil have en blomstrende markstribe, skal du udfylde og sende vedhæftede bestillingsark inden 21. april til Jytte Paarup på mailen: jyttepaarup@ofir.dk
Det er ikke nødvendigt at aflevere selen til en planterådgiver, som det fremgår af sedlen.

Hent bestillingssedlen
Du finder bestillingssedlen ved at gå til vores downloadasektion ved at klikke her