[Ingen titel] Abonner på nyheder.
Begivenheder
<< December 2018 >>
Ma Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ingen begivenheder.

ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Vestjysk Biavlskonference
2018 Begynderkursus i biavl
2018 Mjød foredrag i Herning
2018 Rengøringsdag
Stor opbakning til konference

Citatboks
Paa Rejsen skal man være som Bien, ej som Edderkoppen
Besøgsstatistik
Besøgende siden 1. august 2002:Mogens Nielsen. Foto: Benny Gade

I forbindelse med en større gennemgang af det danske system for bisygdomsinspektører er der sket en række ændringer. Det indebærer blandt andet, at der er kommet ny bisygdomsinspektør blandt andet Lemvig, Struer, Holstebro kommuner samt dele af Herning, Skive og Ringkøbing kommuner.


Den nye inspektør er 62-årige Mogens Nielsen, Hodsager, der overtager jobbet efter Robert Lind Andersen, Holstebro, der har ønsket at stoppe efter mange års virke som bisygdomsinspektør.


Mogens Nielsen er uddannet elektriker og arbejder i dag hos Siemens i Brande, hvor han laver kabelføringer på generatorer.


Den biavlsmæssige karriere begyndte han i 2010, men han fattede hurtigt interesse for især varroa og virussygdomme. Derfor lod han sig i 2013 uddanne som kyndig biavler, og blev senere også bisygdomskoordinator for den lokale forening i Holstebro.


Interessen for arbejdet gjorde også, at han undertiden har assisteret, når den lokale bisygdomsinspektør skulle bruge en hånd for at rydde op efter sygdomsudbrud. Nu kommer Mogens Nielsen selv til at stå i spidsen, når der fremover skal ryddes op.


- Det er heldigvis sjældent, det går galt, siger Mogens Nielsen.


Han forventer derfor, at det meste af arbejdet vil bestå i at modtage sundhedsattester, men naturligvis vil han også være behjælpelig, hvis der skal laves undersøgelser eller biavlere har brug for hjælp.


- Man er i hvert fald velkommen til at ringe, hvis man skal have rådgivning, siger Mogens Nielsen.


Mogens Nielsen begyndte sit nye job kort før jul men har sikret sig, at han fortsat kan trække på Robert Lind Andersens erfaring den første tid.