ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Herning Friskole i Bigården
80 3-klassers-elever på besøg 9-10 april
2019 Grøn inspirationsdag i Herning
Landsskuet 2019
Fik doneret fire nye bistader

Citatboks
Bien mister sin brod, når den stikker
Lemvig
Begynderkursus starter i Lemvig admin d. 27. February 2019

Billedtekst: Danmark er blandt verdens største producenter af hvidkløverfrø, men uden biernes bestøvningsarbejde ville denne produktion ikke være mulig. Foto: Benny Gade.


De fleste tænker på honning, når de taler om bier og biavl, men faktisk er bistader i haven en vigtig og grøn tankegang. Bierne sikrer en større udbytte fra frugttræer og bærbuske, men bestøver også en række afgrøder på markerne. Oven i er de med til at give oplevelser for hele familien, når de står bøjet over et bistade og følger det travle liv på vokstavlerne.

Nu er der mulighed for at lære, hvordan du passer bierne. Lemvig og Omegns Biavlerforening starter begynderkursus til marts, hvor man over fem aftener bliver undervist i bierne, hvordan de skal passes og honningen høstes. Man kan også få hjælp til at anskaffe sig de første bier, lære om indretning af en bigård hjemme i haven eller hvilke sygdomme, bierne kan lide under - og hvordan du undgår alt for mange stik.

Efter de fem teoriaftener, kan kursisterne følge et praktisk forløb i foreningens skolebigård, der netop er renoveret med hjælp fra energiselskabet Jysk Energis Sponsorpulje.
- I Jysk Energi støtter vi en grøn og bæredygtig udvikling, hvad enten det handler om energi eller en miljøvenlig livsstil som for eksempel biavl, siger Thomas Eilskov Jensen fra Sponsorpuljen.
Derfor har selskabet valgt at donere 11.722 kroner til indkøb af nye bistader i skolebigården i håb om, at det kan styrke interessen for biavl endnu mere.

- Dem kommer de nye kursister - og foreningens øvrige medlemmer - til at arbejde med hen over sommeren, siger biavlerforeningens formand, Nick Lundblad, der glæder sig til at tage det spritnye udstyr i brug.

Kurset er gratis, men forudsætter dog, at man melder sig ind i Danmarks Biavlerforening, der er et grønt fællesskab med 6000 andre biavlere. Medlemsskabet giver mulighed for at deltage i lokale aktiviteter, og som medlem får du hver måned medlemsbladet Tidsskrift for Biavl. Desuden er man omfattet af foreningens ansvarsforsikringer, samt en lang række andre fordele.

Kurset starter tirsdag 12. marts 2019. Tilmelding til kurset sker til:

Nick Lundblad på telefon 2063 2085 eller på mail lundbladnick@gmail.com

Fakta:
Jysk Energis Sponsorpulje uddeler årligt en million kroner til foreninger, institutioner, klubber og enkeltpersoner, hvis projekter kommer andelshaverne i Jysk Energi til gode.
Uddelingen sker to gange om året, og næste ansøgningsrunde er 1. april.
Læs mere: Sponsorpuljen