[Ingen titel] Abonner på nyheder.
Begivenheder
<< December 2018 >>
Ma Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ingen begivenheder.

ReklameFast reklame
Link til Aulumgaard
Mest læste nyheder

Vestjysk Biavlskonference
2018 Begynderkursus i biavl
2018 Mjød foredrag i Herning
2018 Rengøringsdag
Stor opbakning til konference

Citatboks
Mange Mennesker ligner Bierne, dog ikke ved Fliden, men ved Brodden
Besøgsstatistik
Besøgende siden 1. august 2002:


Gamle dagbøger

Dagbøgerne

Honningbien.dk har tidligere på skift haft lokale biavlere til at fortælle om deres oplevelser ved biavlen. Nedenfor kan du se, hvem der de senere år har ført en slags dagbog her på siden og læse deres indlæg.


Fyrtårnet 2013

Læs dagbogen

I 2013 har opholds- og bostedet Fyrtårnet i Holstebro valgt at lave små videoer, der beskriver årets gang i biavlen. Du kan følge deres videoindlæg her på siden.


Martin Mose 2009/10

Læs dagbogen

Den 50-årige Martin Mose har altid været interesseret i biavl. Bøger er blevet slugt for at lære mere om det flittige insekt.

"Det er jo et levende væsen med et fascinerende liv. Du kan endda manipulere med den til en vis grænse. Så bestemmer den selv. Desuden får du et godt produkt i form af honning, og så er bien betydningsfuld som bestøver," forklarer Martin Mose.

Derfor overrasker det ikke, at Martin Mose blev biavler, da han i 2004 købte en lille landejendom i Tvis ved Holstebro med plads til et par stader. Siden er der blevet god brug for pladsen, for i dag driver Martin Mose biavl med 30 bifamilier, og han vil gerne have flere. Det næste års tid kan du følge ham og familiens oplevelser med bierne på honningbien.dk.


Tage Have Madsen 2008/09

Læs dagbogen

Dagbogen kommer lidt sent i gang i år, men nu er det lykkedes at overtale Tage Have Madsen, Borbjerg, til at påtage sig arbejdet med at skrive om sin biavl. Han begyndte så småt med bier i 2002, men det var først i 2003, han blev medlem af biavlerforeningen i Holstebro. Men så er det også gået stærkt.

I dag driver han biavl med 40 stader med buchfast bier. De står alle hjemme omkring huset ved Borbjerg når vinterrapsen blomster, men senere flyttes ud i et par bigårde i omegnen for sommeren. 20-25 stader står dog stadig hjemme.

Tage Have Madsen er også begyndt med dronningeavl, som han formentlig også kommer til at fortælle om hen over året. Der ud over er han kyndig biavler.


Henning Trankjær 2007/08

Læs dagbogen

50-årige Henning Trankjær købte sin første bifamilie i maj 2002 og har siden drevet biavl i Velling ved Ringkøbing. I dag er han medlem af Ringkøbingegnens Biavlerforening, hvor han også er næstformand. Henning Trankjær har påtaget sig at skrive årets dagbog, hvor han vil berette om stort og småt fra et liv som biavler.


Svend Eriksen 2006/07

Læs dagbogen

Dagbogen skrives i denne sæson af Svend Eriksen, Hammerum.

Herning og omegns biavlerforening skal i 2006 sammen med Herning Museum oprette en bigård, der foreløbig blot skal bestå af et enkelt stade. Det opstilles i forbindelse med den gamle landsby som ligger ved museet.

Museet har en enestående samling af gammelt materiel til biavl, som opbevares i deres magasiner, blandt andet et stade fra 1878 som foreningen kopierer og fylder med bier. Det skal være med til at vise, hvor stor betydning det havde for bonden at drive biavl

Svend Eriksen vil skrive en form for dagbog, der i tekst og billeder fortæller, hvad der sker med bierne i løbet af sommeren. Det hele vil blive krydret med nogle små notater fra en gammel dagbog fra Haderup fra omkring 1850.

Svend Eriksen begyndte som biavler for 10 år siden, hvor han fik et tomt stade til sin 60 års fødselsdag. Han fik hjælp til at starte op gennem Herning og Omegns Biavlerforening, hvor han i dag sidder i bestyrelsen. Han driver biavl med cirka 10 produktionsfamilier.


Erik Poulsen 2005/06

Læs dagbogen

Dagbogen skrives i denne sæson af Erik Poulsen, 37 år, der regner sig selv som tredje generations-biavler. Fascinationen af biernes liv blev nemlig grundlagt af hans bedstemor, der også boede på forældrenes gård og havde bier, da han var dreng. Det samme havde en farbror, og de tre generationer delte i en årrække glæden ved biavl. For to år siden flyttede Erik med sin egen familie ind på gården Pajbjerg i Borbjerg ved Holstebro. Det gav mulighed for, at han kunne genoptage barndoms-hobbyen, og sidste år i april blev der i en lille lund ved gården ryddet en solrig plads til tre brugte trugstader. Sommerens første sværm endte i et gammelt trugstade fra farbroderens gemmer, der i det hele taget har leveret meget af Eriks udstyr.

Med de fire stader håber han at høste tilstrækkelig med honning til familiens og venners forbrug. Formålet med biavlen er dog først og fremmest fornøjelsen ved en udendørs fritidssyssel i de varme måneder samt et beskedent ønske om at bidrage til naturens fortsatte mangfoldighed.

I det daglige er Erik freelance-journalist hos Stidsen&Partnere Formidlingsvirksomhed i Lemvig.


Inger Gissel Mouritsen 2004/05

Læs dagbogen

Inger Gisse Mourtisen betegner sig selv som en ung mormor på 48 år, der har boet i Brande de sidste 27 år. For tre år siden flyttede hun på landet til et lille hus med ca. seks tønder land jord, hvoraf 2/3 er skov. Familien ville gerne have en bedre bestøåvning af frugttræerne på stedet, og det blev starten på biavlen.

Det er blot to år siden, at Inger Gissel Mouritsen fik sit første bistade og lærte biernes verden at kende indefra. Her på siden kan du læse om de tanker en ny biavler gør sig, når hun går igang med biavlen.

Inger Gissel Mouritsen vil med jævne mellemrum skrive små, korte indlæg om, hvordan hun oplever bierne og biavlen. Om fascinationen, om bøvlet, om glæden. Når Inger Gissel Mouritsen ikke arbejder med bierne, er hun faglig-, a-kasse- og socialmedarbejder i RBF, RestaurationsBranchens Forbund i Ringkøbing amt.